Up high in the mountains

Så är vi tillbaka i Telluride, Colorado igen, och det är så fantastiskt vackert här! Vi flög till Denver i fredags och körde sen hit, vilket tog ca 9 timmar. Måste ändå säga att tjejerna var väldigt duktiga i bilen, förutom den sista en och en halv timman då de grät och skrek konstant (tror de var rätt övertrötta). Jag själv var rätt yr på grund utav höjdskillnaden (vi är en ganska bra bit upp över havsnivån) och har dessutom haft huvudvärk på grund av samma sak, men det börjar bli bättre nu. 

Vi stannade och åt på en mysig diner på vägen hit!
Igår åkte vi alla upp till Mountain Village en sväng, en syssling till dem som heter Claire är här med och vi är rätt jämgamla, så hängde med henne där uppe. På kvällen sen hikade jag, Claire, A och två av kusinerna upp till ett vattenfall här, och det var så vackert där uppe. Idag hängde jag med dem till en sjö när de andra skulle fiska, jag är ledig idag men hade ändå inget annat för mig, så tog med en bok och satt och läste. När de sen skulle åka vidare till en annan sjö var jag så otroligt trött, så de släppte av mig hemma och jag la mig och sov i tre timmar. 
 
Imorgon är det dags för jobb igen. Vet ärlig talat inte riktigt vad det kommer innebära, tjejerna är på camp under dagen och sen har jag dem på eftermiddagen. Men jag antar att de andra kommer vara här med, så får se vad som händer.
 

Svensk midsommar på amerikanskt sätt

Förra helgen var det ju midsommarhelgen (vilket jag inte tror att någon missat?). Här på andra sidan atlanten är inte det något direkt man firar, men det finns ju ändå en hel del trogna svenskar och svenskättlingar här som håller fast vid traditioner som denna. Jag, mamma och Agnes åkte på lördagen ut till det största midsommarfirandet i San Francisco området (ja, amerikaner ska alltid fira allt på ”dagen” och inte ”aftonen”). Stället vi åkte till heter Sveadal och låg mitt ute i ingenstans uppe i bergen. Schemat började vid kl:10, och eftersom det stått att det skulle finnas begränsat med parkering såg vi till att vara där när det började, vilket visade sig vara helt onödigt. Ingenting hade börjat och det fanns hur mycket parkering som helst. Men vi kunde i alla fall njuta av sommarvädret, då det var ca 30 grader och sol (inte illa för midsommar, eller hur?)

Efter att vi ätit lunch gick vi på en guidad tur genom Sveadal och fick veta hur det kom sig att det blivit ”svenskt”. Det tog ca en timma, men jag tycker det var väldigt mysigt. Nästa aktivitet sen var inte förrän om några timmar så vi satte oss vid poolen och läste.

Nu kommer vi till delen av midsommar jag aldrig firat tidigare. Det var nämligen så att de krönte en midsommardrottning! Amerikaner ska ju alltid ha drottningar och prinsessor överallt. Så en tjej blev drottning, en annan blev ”Svea” (skulle symboliser de svenska generna) och en tredje tjej blev ”Columbia” (symboliserade de amerikanska generna). Hahaha, tog ett tag eftersom alla tre skulle hålla tal, och efter det skulle alla ”maid of honor” gå fram och niga. Ett konstig men ändå väldigt intressant sätt att amerikanisera det hela. När detta sen var över var det i alla fall dags att dansa runt midsommarstången! Så kul för det var extremt många som var med och gjorde detta och inte bara barn. Också väldigt kul att häöra alla låtar sjungas på svengeslska, haha.

Efter det var det midsommarmiddag, men vi kände oss rätt trötta och bestämde oss för att åka hem istället. På vägen stannade vi på In ’N Out och åt, mamma hade inte ätit där tidigare, så det var ett måste!
Tycker ändå att det var en mysig midsommar, även om det var på fel dag och att det fanns en midsommardrottning!

Midsommardrottningen!!