It was New York – Chapter five

Tisdagen den 12 maj började med att vandra runt I Central Park igen. Vi gick till Bethesda Fountain, Alice in Wonderland, Belvedere Castle och Swedish Cottage. Alltså åh, önskar jag kunde bo så nära Central Park jämt! Vid 13-tiden rörde vi oss mot Times Square och TKTS för att köpa biljetter till en musikal till kvällen. Efter ca 1 timmas köande hade vi i alla fall biljetter till Mamma Mia!

När vi väl hade våra biljetter rörde vi oss uppåt igen och hamnade till slut på Metropolitan Museum, så vi gick där inne tills det stängde. Tips för er som ska dit, priset $25 för inträde är bara ett rekommenderat pris, man kan alltså lägga vilken summa man vill, både lägre och högre.

Tillslut blev det i alla fall dags att röra sig mot Broadhurst Theatre för att se MAMMA MIA! Åh, vad bra den var! Så fantastiskt duktiga! Alltså hade jag haft pengar skulle jag gått och sett musikaler varje vecka, tyvärr är det lite för dyrt för det! En väldigt bra dag var det i alla fall!

 Exklusiv frukost

Ett slott <3

MET museum

Pablo Picasso

Joan Miró

Salvador Dali
 

the Walt Disney Family Museum

Har ända sedan jag flyttade hit velat besöka Walt Disney Family Museum, men har inte haft någon som velat gå dit med mig, men frågade Miriam från min teaterkurs om hon ville dit och det ville hon! Så idag fick jag äntligen besöka det! Det var verkligen intressant att se hela hans livshistoria och hans verk! Åh, jag är ett extremt stort Disney-fan och det är så kul att känna till storyn bakom karaktärer och hur han blev så framgångsrik som han var! 
 
 

It was New York – Chapter four

Måndagen den 11 maj tog jag och Tilda oss ner till södra änden av Manhattan. Först gick vi till 9/11 Memorial och efter det tog vi oss till Battery Park för att ta Staten Island färjan och se Frihetsgudinnan. Man kan ta en färja ut till den lilla ön där statyn faktiskt står, men Staten Island färjan är gratis och man såg den bra ändå! När vi kom tillbaka gick vi förbi New York Film Academy för att jag gärna ville dit, vi gick aldrig in men ändå! Nästa punkt på listan var Wall Street, inte så mycket att se egentligen men en sak man vill ha gjort när man är i New York.  Innan vi pausade för lunch hann vi in en sväng på 21 Centuary.

På kvällen försökte vi få biljetter till att åka upp till Top of the Rock, men det var utsålt, så vi köpte biljetter till onsdagen istället, och spenderade istället kvällen med att shoppa på 5th avenue!