1700-tals maskeradbal

I fredags var hela klassen bjuden på maskeradbal á la 1700-talet. Detta var en upplevelse jag sent kommer att glömma! I stort sett alla gäster på balen hade gått in till 100% med sina outfits och det var så häftigt att se alla stora klänningar, plymer i håret, mantlar och framförallt allas masker.

Under kvällen bjöds det upp till dans och vi fick lära oss olika 1700-tals danser; det kändes som att jag var med i någon Jane Austen film när vi dansade på det sättet. Det var även buffé med mat som skulle likna det man åt på den tiden och även massa tryfflar till efterrätt.

Vid 21.30 blev det fyrverkerier och hela kalaset avslutades med ett fackeltåg till domkyrkan där det hölls en trumpetkonsert. Ja kvällen var helt enkelt magisk.

Skara Skolscen

Har varit lite tyst på den här fronten de senaste veckorna och det är för att jag har börjat min utbildning på Skara Skolscen. Wow alltså, har hittills varit två väldigt intensiva, men sjukt lärorika veckor och jag kan knappt vänta och se vad de 58 resterande veckorna har att erbjuda!

Vi har för tillfället yoga, sång, röst & tal, dans, repetoarkunskap och scenisk framställning på schemat och det är alla fantastiska ämnen (även att jsg kanske är lite extra glad över att vi faktiskt har yoga på schemat). Och ja, är inne på min tredje vecka nu och jag känner att jag börjat komma in i det.