Les Miserables

Av alla musikaler jag har sett så är detta bland det bästa!! Jag saknar verkligen ord. Wow, vill bara få uppleva det igen!

Vi åkte från Bjärnum vid 11-tiden. Roadtrips är ju fantastiskt kul! Vi stannade i Jönköping för lunch och var sen framme i Karlstad vid 16.30. Föreställningen började vid 18 (vilket vi helt höll på att missa för vi hade fått för oss att den började 19). Som jag tidigare sa så var föreställningen fantastisk, jag skulle vilja säga till och med bättre än West End. Tror ingen av oss ville att den skulle ta slut.

Efteråt fick vi hänga med bakom och se all scenografi, kostymer och rekvisita och det var magiskt. Wow alltså! Kvällen avslutades med mat på en italiensk restaurang och sen irländsk pub!

På söndagen sen åt vi frukost på hostelet vi bodde på, packade ihop våra saker och sen satte vi oss på Espresso House. Hemvägen gick kanske inte riktigt lika smidigt som dit vägen. Först visade det sig att vår högerblinkers var trasig, så vi var tvungna att köpa en ny lampa. Sen kunde inte de på macken hjälpa oss byta den, så vi fick vänta på vår kompisar i den andra bilen som kunde fixa det. Efter det fortsatte vi köra och lyckas missa en avfart och gps:en leder oss då på en liten skogsväg. Så vår detour tog nästan en timma extra, men vi kom tillbaka till Bjärnum tillslut i alla fall!

Tänk Om

Förra veckan var verkligen en musikalvecka. I fredags åkte större delen av klassen ner till Malmö för att se ett publikrep av Tänk Om (If/Then). Jag blev verkligen fascinerad av den storyn. Visste inte så mycket om den sen innan men var verkligen en berättelse som jag tyckte om! Det handlar om hur olikt ens liv kan se ut bara på grund av ett litet val och musikalen visar då två parallella stories, båda är Elisabeths liv men två olika beroende på ett val hon gjort.

Det är inte en så värst "showig" musikal, men gillar man föreställningar där man får tänka till så rekommenderar jag verkligen att ni ser den! Den har premiär på Malmö Opera på lördag (11 februari).