Svensk midsommar på amerikanskt sätt

Förra helgen var det ju midsommarhelgen (vilket jag inte tror att någon missat?). Här på andra sidan atlanten är inte det något direkt man firar, men det finns ju ändå en hel del trogna svenskar och svenskättlingar här som håller fast vid traditioner som denna. Jag, mamma och Agnes åkte på lördagen ut till det största midsommarfirandet i San Francisco området (ja, amerikaner ska alltid fira allt på ”dagen” och inte ”aftonen”). Stället vi åkte till heter Sveadal och låg mitt ute i ingenstans uppe i bergen. Schemat började vid kl:10, och eftersom det stått att det skulle finnas begränsat med parkering såg vi till att vara där när det började, vilket visade sig vara helt onödigt. Ingenting hade börjat och det fanns hur mycket parkering som helst. Men vi kunde i alla fall njuta av sommarvädret, då det var ca 30 grader och sol (inte illa för midsommar, eller hur?)

Efter att vi ätit lunch gick vi på en guidad tur genom Sveadal och fick veta hur det kom sig att det blivit ”svenskt”. Det tog ca en timma, men jag tycker det var väldigt mysigt. Nästa aktivitet sen var inte förrän om några timmar så vi satte oss vid poolen och läste.

Nu kommer vi till delen av midsommar jag aldrig firat tidigare. Det var nämligen så att de krönte en midsommardrottning! Amerikaner ska ju alltid ha drottningar och prinsessor överallt. Så en tjej blev drottning, en annan blev ”Svea” (skulle symboliser de svenska generna) och en tredje tjej blev ”Columbia” (symboliserade de amerikanska generna). Hahaha, tog ett tag eftersom alla tre skulle hålla tal, och efter det skulle alla ”maid of honor” gå fram och niga. Ett konstig men ändå väldigt intressant sätt att amerikanisera det hela. När detta sen var över var det i alla fall dags att dansa runt midsommarstången! Så kul för det var extremt många som var med och gjorde detta och inte bara barn. Också väldigt kul att häöra alla låtar sjungas på svengeslska, haha.

Efter det var det midsommarmiddag, men vi kände oss rätt trötta och bestämde oss för att åka hem istället. På vägen stannade vi på In ’N Out och åt, mamma hade inte ätit där tidigare, så det var ett måste!
Tycker ändå att det var en mysig midsommar, även om det var på fel dag och att det fanns en midsommardrottning!

Midsommardrottningen!!